"Virágdiplomácia"

2022.09.07. 09:45

Orchideát neveztek el az új Fülöp-szigeteki elnökről Szingapúrban

Ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnökről és feleségéről, Louise-ról a kétnapos szingapúri látogatásuk során orchideát neveztek el.

Szingapúrban Diana hercegnőről is neveztek el orchideát

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephen Morrison

A szingapúri botanikus kertben megrendezett eseményen a 64 éves Marcos elnöknek egy oklevelet is átnyújtottak, amelyben a róla és feleségéről elnevezett orchidea neve szerepel: Dendrobium Ferdinand Louise Marcos.

MARCOS, Ferdinand
Ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnök a
Fotós: Aaron Favila / Forrás: MTI/EPA

A szingapúri "orchideadiplomácia" keretében már korábban is neveztek el orchideákat híres emberekről és politikusokról: mások mellett Angela Merkelről, Diana hercegnőről, Margaret Thatcherről és Akihito japán császárról. 

A városállamban az orchidea nemzeti növénynek számít.

A botanikus kert leírása szerint a Dendrobium Marcos elnevezésű hibrid orchideának körülbelül 50-70 centiméter hosszú virágzó ágai vannak.

A néhai Ferdinand Marcos fia, a Fülöp-szigeteki Köztársaság idén nyáron megválasztott új elnöke kedden utazott Szingapúrba, ahol többek között Lee Hsien Loong miniszterelnökkel találkozott. Szerdán a program szerint még felkeresi Halimah Yacob elnököt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!