A naptej ide kevés lesz

2022.09.16. 16:00

Több száz krokodil foglalt el egy brazíliai partot (videó)

Több száz, de lehet, hogy több ezer krokodil látható egy videón, amint egy brazíliai strandon készítettek. A felvételt már több, mint ötmillióan látták a Twitteren.

Rengetek kajmán indult strandolni

Forrás: Shutterstock

A krokodilokról készült videót a Twitteren osztották meg először, és azóta vírusként terjed. Már több, mint ötmillió megtekintésnél tart.

Ken Rutkowski, aki a felvételt tweetelte, azt írta:

Brazíliában krokodilinvázió folyik, százával, vagy akár ezrével jelentek meg krokodilok egy strandon, a helyi lakosság pánikba esett.

- írja a Dailystar.

Annak ellenére, hogy a videó futótűzként terjedt a közösségi médiában, a kommentszekcióban sokan megkérdőjelezték az állítás megalapozottságát, miszerint a krokodilok "megszállták" a strandot.

Az egyik felhasználó szerint az eredeti bejegyzésben nem szerepeltek bizonyos információk a krokodilokról.

A kommentelők ezt írták: 

Ezek yacare kajmánok, és a többi krokodilhoz hasonlóan ektotermikusak, vagyis "hidegvérűek". Hogy megemeljék testhőmérsékletüket, a szárazföldre merészkednek, ahol közvetlen napfénynek teszik ki magukat.

"Ráadásul ez nem egy tengerparti strand, ahogy a videó hosszabb változataiban látható."

Egy másik felhasználó további információkkal szolgált a helyszínről, ahol a lényeket találták.

A videót a brazíliai Pantanal vizes élőhelyen vették fel, amely körülbelül tízszer akkora, mint az Everglades. 

Közel 10 millió kajmánnak ad otthont, köztük a Yacare kajmánoknak, akik a száraz évszakban egy víznyelő körül gyülekeznek, hogy halászhassanak és lehűtsék magukat.

- állt a tweetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!