kártérítés

2017.11.10. 14:43

32 millió forintnyi összeget követel egy olasz maffiózó a köztévétől

Százezer euró kártérítést követel a RAI olasz köztévétől és a Lux Vide produkciós cégtől a nápolyi maffia egykori első embere, amiért az életéről szóló fikciós tv-filmsorozat „pontatlanságokat” és „valótlanságokat” tartalmaz.

Italian policemen escort Michele Zagaria (C), the boss of the Casalesi clan outside the Police's headquarters in Caserta following his arrest on December 7, 2011. Italian police on Wednesday arrested Michele Zagaria, 53, the most senior boss of the Camorra mafia still at large, digging through a secret bunker near Naples to end his 16 years on the run. AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE / AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE

A 15 évig tartó rejtőzködés után 2011-ben elfogott Michele Zagaria, a nagyhatalmú Casalesi-klán egykori fejének ügyvédei azt is követelik a köztévétől, hogy vegye le műsoráról a sorozat hátralévő epizódjait. A RAI elutasította a követeléseket, ezért az ügy bíróság elé került, amely november 28-án hoz ítéletet. A Milánóban börtönben ülő „keresztapa” állítólag jótékony célra ajánlaná fel a jó hírének megsértéséért járó, 32 millió forintnak megfelelő kártérítési összeget.

A bebörtönzött maffiavezér imázsának védelmében, az első epizód megtekintése után íródott levél szerint „nem kerülhetnek adásba olyan képsorok, amelyek sértik az igazságot”. Az ügyvédek szerint a tv-sorozat „pontatlanságokat” és „valótlanságokat” tartalmaz, de Zagariára az a legsértőbb, hogy olyan emberként festik le, mint aki szexuális érdeklődést tanúsít az őt bújtató család lánya iránt.

A Casalesi-klán hagyományosan a Nápoly környéki alvilág, a camorra egyik legbefolyásosabb csoportja, amelyre súlyos csapást mért Zagaria elfogása. A klánt gyilkosságokkal, drogkereskedelemmel, korrupcióval, csalással vádolják, vélhetően köze van a nápolyi hulladékbizniszhez is. A Casalesiek az elmúlt években valóságos üzletbirodalmat építettek fel vállalatokkal, boltokkal, szórakozóhelyekkel.

Borítókép: Michele Zagarialetartóztatása 2011. december 7-én

AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!