Hajmeresztő panaszok

2019.10.10. 13:33

A 112-re befutó hívások 63 százaléka fals (videó)

A segélyhívó számra 2014 óta 26 millió hívás érkezett.

Budapest, 2012. április 1. Diszpécser dolgozik a BRFK központi ügyeletén, ahol folyamatosan kapcsolatban állnak az egy járõr-egy gépkocsi programban részt vevõ rendõrökkel. A program célja, hogy minél több jogsértés kerüljön felfedésre és több elkövetõvel szemben tudjanak intézkedni, megfelelve a „legyen több rendõr az utcán” lakossági elvárásnak. A programba bevont gépjármûvekben telepített informatika rendszer biztosítja a rendõri intézkedések kép- és hangrögzítését (bizonyítékként is felhasználhatóan), képes a rendõrség integrált ügyviteli rendszerének on-line használatára, mindezt úgy, hogy a rendõri intézkedést késedelem nélkül a bevetés-irányítási központban folyamatosan követik. MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

A 112-es segélyhívó számra 2014. óta 26 millió hívás érkezett, amelyek 63 százaléka fals volt közölte a rendőrség a honlapján.

Felhívták a figyelmet arra, hogy – a 3 műszakban dolgozó több száz operátor, aki nap mint nap arra készül, hogy segítséget nyújtson, életet mentsen – évente 3 millió olyan hívást fogad, amely nem igényli a készenléti szervek beavatkozását.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=41b8rNUg52M

Azaz a percenként befutó 9 hívásból csak 3-4 érdemi.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!