Baki a porondon

2018.07.05. 21:00

A nézők közé lökte társát egy cirkuszi elefánt

Az eset, mely szerdán történt a nyugat-németországi Osnabrück városában, felpaprikázta az állatvédőket.

Elephants being presented to the audience during the premiere of the Krone Circus at the Cannstatter Wasen festival grounds in Stuttgart, Germany, 26 October 2017. The circus will perform until 12 November 2017. Photo: Christoph Schmidt/dpa

Állatvédők a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltását követelték csütörtökön Németországban az után, hogy egy cirkuszi elefánt előadás közében meglökte társát, amely a megrémült nézőközönségben landolt.

Osnabrückben a Krone cirkusz porondján három ázsiai elefánttal mutatták be számukat az artisták, amikor az egyik állat véletlenül ellenkező irányba fordult, nagyot taszítva társán.

A közönség soraiban egy néző a lábán kisebb sérülést szenvedett, őt a helyszínen elsősegélyben részesítették, és a műsor rövid szünet után folytatódott – mondta Frank Keller, az állatok jólétéért felelős cirkuszi illetékes.

A Peta állatvédő szervezet szóvivője a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltására szólított fel. „A vadállatokat nem lehet cirkuszi körülmények között rendesen gondozni és ellátni, ezért be kell tiltani alkalmazásukat cirkuszban” – hangoztatta Yvonne Würz.

Frank Keller elutasította a követelést, mondván, „csupán baleset történt, ami sajnos cirkuszokban is előfordul”.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / Christoph Schmidt / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!