szolgálat

2021.07.11. 13:34

A szezon végéig nyújt elsősegélyt a vöröskereszt a balatoni strandokon

Tizenkilenc balatoni strandon több mint 300 fiatal önkéntes teljesít szolgálatot augusztus 22-ig minden nap.

Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Fürdőzők Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án. Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Júliustól a szezon végéig lesz elsősegélynyújtó szolgálat a balatoni strandokon – közölte a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint tizenkilenc balatoni strandon több mint 300 fiatal önkéntes teljesít szolgálatot augusztus 22-ig minden nap 10 és 18 óra között.

Jelezték, hogy az önkéntesek tavaly mintegy 3000 esetben segítettek a nyaralóknak. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és sportsérülések voltak.

Borítókép: Fürdőzők Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!