halvérű tolvajok

2018.07.31. 16:54

Babakocsiban csempészték ki a cápát az akváriumból

Babakocsiba rejtve csempésztek ki a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból, ahová azóta már visszakerült az állat és két férfi beismerő vallomást tett az ügyben.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a „halsimogató” medencébe és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele.

A felvételen egy másik férfi és egy kisgyermeket cipelő nő is látható. Az elkövetők egy kisteherautóval távoztak a helyszínről. A gépjárművet hétfő estére találta meg a rendőrség.

Joseph Salvaggio rendőrfőnök szerint a két férfi beismerő vallomást tett. A hatóságok kedden fogják kihallgatni a nőt. Salvaggio szerint az elkövetők otthonában annyi a tengeri élőlény, mintha csak a San Antonió-i Akvárium kicsinyített mása lenne.

A cápa épségben visszakerült a medencéjébe. A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.

Borítókép: a Horn-foki cápa

Wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!