mentőakció

2018.10.02. 10:33

Bálnát mentett az emberi összefogás (videó)

Több mint egy nap alatt sikerült egy partra sodródott púpos bálnát biztonságosan visszavontatni az óceánba – közölte a helyi hatóság.

Photo released by Fundacion Mundo Marino (Marine World Foundation) via Telam showing members of the naval command and of the foundation trying to rescue a beached whale in Mar del Tuyu, Buenos Aires province, Argentina on July 15, 2016. / AFP PHOTO / Telam / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TELAM / FUNDACION MUNDO MARINO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Több tucatnyian dolgoztak 28 órán át, hogy a héttonnás, nagyjából nyolcméteres bálna körül nehéz földmunkagépekkel árkot ássanak.

Az emlős szombaton vetődött a partra Mar del Tuyúnál, Buenos Airestől nagyjából 330 kilométerre délre.

Először daruval próbálták visszaemelni az óceánba, de ez nem járt sikerrel.

Karina Alvarez biológus, a Fundación Mundo Marino alapítvány munkatársa elmondta, hogy az állat már a vízben volt, de gyengesége miatt nem tudta mozgatni a farok- és mellső úszóit, ezért végül a hullámok visszasodorták a partra.

Végül speciális hámot adtak rá és vontatóhajóval húzták a nyílt vízre vasárnap.

Borítókép: A két évvel ezelőtti, kísértetiesen hasonló eset felvétele Mar del Tuyúnál

AFP / Telam / HO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!