egy csodálatos elme

2018.03.16. 20:24

Beültette bőre alá a bérletet, nem tudta bemutatni az ellenőrnek

Megbüntettek egy ausztrál tudóst, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, s utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak.

Forrás: andriano.cz

A 34 éves tudós – aki nevét hivatalosan Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-ra változtatta – fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a keze bőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg az Opal utazási kártyáját, megbüntette, mert érvényes bérlet nélkül utazott és elő sem vette azt, amikor kérte tőle.

A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra (43 ezer forint) bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte.

A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja „az új módszerek felderítését”, melyekkel az utazásért fizethet.

„Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk” – mondta a tudós.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / andriano.cz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!