tevefesztivál

2018.01.23. 13:50

Botoxolt tevéket zártak ki a szaúdi szépségversenyről

A zsűri az ajkak, a pofa, a fej és a térd mérete alapján bírálja el az előttük felvonuló patásokat.

A camel stands next to a car during a beauty contest as part of the annual King Abdulaziz Camel Festival in Rumah, some 160 kilometres east of Riyadh, on January 19, 2018. The 28-day King Abdulaziz Camel Festival features races and camels beauty contest, known as Miss Camel with prizes amounting to $30 million. / AFP PHOTO / FAYEZ NURELDINE

Forrás: afp

Botox miatt zártak ki egy tucat tevét a hagyományos szaúdi tevefesztivál szépségversenyéről.

A vetélkedőben, ahol a zsűri az ajkak, a pofa, a fej és a térd mérete alapján bírálja el az előttük felvonuló patásokat, egy tucatnyi állat volt, amelyeket a gazdáik botoxinjekcióval akartak még vonzóbbá tenni.

„A teve Szaúd-Arábia szimbolikus állata. Régen azért gondoztuk, mert szükségünk volt rá, ma hobbiból”

- magyarázta Favzan al-Madi, a zsűri elnöke.

Az egy hónapon át tartó tevefesztivál idén a távoli sivatagból a főváros mellé költözött, a kormány állandó épületet emelt a főbb műsorszámoknak, a versenyeknek és a bemutatóknak, amelyek nyerteseit összesen 213 millió riálnyi (14,4 milliárd forint) díj várja.

A rendkívül konzervatív királyság vezetői reformokkal igyekeznek modernizálni az országot – megnyíltak a mozik, nemsokára a nők is vezethetnek autót -, ám kárpótlásul nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra.

A fesztiválon büfék és ajándékboltok mellett állatsimogató is látogatható, benne a legmagasabb és a legalacsonyabb teve, életnagyságú homok teveszobrokat állítanak ki a múzeumban, meg lehet kóstolni a tevetejet és megérinteni a teveszőr textíliákat. Planetárium mutatja be, hogy járták be a sivatagot tevéikkel az arabok a csillagok állásától vezetve.

Borítókép: Egy autó mellett áll a teveszépségverseny egyik résztvevője 2018. január 19-én

AFP PHOTO / FAYEZ NURELDINE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!