történelmi utazás

2021.02.27. 11:01

Cári emlékvonattal járhatók be az uralkodócsaláddal kapcsolatos nevezetességek

A különvonat Jekatyerinburgból az Ural hegyei között lévő Alapajevszk városba közlekedik, melynek környékén 1989-ben a cári család több tagjának maradványait megtalálták.

5589529 14.07.2018 A photo of Emperor Nicholas II in the window of the imperial train (May, 1916) displayed at the Museum of the Sacred Imperial Family, Yekaterinburg. Sergey Pyatakov / Sputnik

Forrás: Sputnik/AFP

Fotó: Sergey Pyatakov

Különvonat jár az elmúlt hétvégétől Jekatyerinburgból az Ural hegyei között Alapajevszk városba, amelynek környékén 1989-ben a cári család több tagjának maradványait megtalálták.

A Romanov-dinasztia emlékét felidéző háromórás vonatúton az utasok a „császári” kocsiban magukra ölthetik a korabeli orosz arisztokrácia öltözetét és orosz, angol, valamint kínai audio-tárlatvezetéssel mélyedhetnek el a korszak és az uralkodócsalád történetének tanulmányozásában.

Alapajevszkbe érve a turisták autóbuszra szállva járhatják be a városnak az uralkodócsaláddal kapcsolatos és egyéb nevezetességeit, majd este ugyanazzal a szerelvénnyel térhetnek vissza Jekeyterinburgba.

Az urali vonatkirándulás a „császári útvonal” elnevezésű, az ország húsz régiójára kiterjedő idegenforgalmi projektbe illeszkedik.

II. Miklós cárt a hitvesével és öt gyerekével együtt 1918. július 17-re virradóra lőtték agyon Jekatyerinburgban. Másnap nyolc embert vetettek élve egy Alapajevszk környéki tárnába, köztük Jelizaveta Fjodorova nagyhercegnőt.

A ház helyén, ahol az uralkodót és családját lemészárolták, templomot emeltek Jekatyerinburgban. Az orosz ortodox egyház 2000-ben – mártírként – szentté avatta a cári családot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!