Meg­döb­bentő

2019.07.22. 08:00

Egy mélytengeri óriáshal egyben lenyel egy cápát (videó)

A ten­ger ve­szé­lyes csúcs­ra­ga­do­zó­já­nak is van ter­mé­sze­tes el­len­sége, ami rá­adá­sul ját­szi könnyed­ség­gel kapja el pré­dá­ját. A fel­vé­tel le­nyű­göző, de aki meg­nézi, ala­po­san bele is bor­zong.

Forrás: Shutterstock

Lenyűgöző mélytengeri felvételt osztott meg az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet: egy különleges eszközzel éppen azt filmezték, ahogyan egy csapat mélytengeri cápa lakmározik egy elejtett halat, amikor felbukkant a képen az óriáshal, és ami ezután történt, az minden képzeletet felülmúlt – írja a Ripost.

Az óriási roncssügér ugyanis egyben lenyelte az egyik cápát. A felvétel egyszerre fantasztikus és hátborzongató:

Az intézet éppen egy távirányítású eszközzel készített felvételeket, 450 méteres mélységben; egy korábban elsüllyedt hajót kutattak. A tengerfenéken aztán egészen másra bukkantak, így került lencsevégre a jelenet a tüskéscápa csapatról és a hatalmas sügérről. A mélytengeri szörnyeteg egyébként akár száz kilósra és 75 centi hosszúra is nőhet, és akár 70 évig is élhet. A felvétel segíthet abban, hogy a kutatók jobban megértsék a mélytengeri tápláléklánc működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!