Rajongói hóbort

2019.04.15. 13:00

Egyre több gyereket neveznek el a Trónok harca szereplőiről

A nagy sikerű tévészéria „mellékhatásai” már a családok életében is érezhetőek.

Forrás: Wikimedia

Egyre több gyereket neveznek el a szülei a nagy sikerű Trónok harca című televíziós sorozat szereplőiről Németországban. A névkutatással amatőr szinten foglalkozó Knud Bielefeld szerint különösen Jon Snow (Havas Jon) karaktere lopta be magát a német szülők szívébe. 2006 óta ugyanis a Jon név 365-ször szerepel első vagy második keresztnévként a férfi adatbázisában, amelyet 480 német városból származó 610 különböző forrásra – döntően szülőotthonok és anyakönyvi hivatalok adataira – építve állított össze.

A mutatók szerint 2006 és 2019 között legalább 250 kislányt anyakönyveztek – Havas Jon unokatestvére, Arya (Stark) után – Aryának Németországban.

A Brandon név 185-ször, míg rövidített alakja, a Bran 20-szor szerepel az adatbázisban.

A vizsgált időszakban Németországban született gyerekek nagyjából 25 százalékát lefedő adatbázisban továbbá 55-ször szerepel a Jaime, 31-szer a Sansa, 25-ször a Dany, 6-szor a Daenerys, 6-szor a Tyrion és egyszer a Cersei.

Bielefeld szerint 16 gyereket kereszteltek Khaleesire az elmúlt 13 évben, noha ez a kifejezés nem egy név, hanem királynői címet jelent a Trónok harcában.

Borítókép: Kit Harrington, a Trónok harca című sorozat Jon Snow (Havas John) karaktere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!