licit

2019.10.15. 09:21

Eladó Maradona kedvenc Hublot-órája (videó)

Az eladásra kínált darabok között megtalálható az iraki légierő hivatalos órája mellett Maradona kedvenc Hublot Bing Bangje, valamint a világ egyik legvékonyabb, 200 éves függőórája is.

Diego Armando Maradona, retired Argentine professional footballer and coach (L) and Edson Arantes do Nascimento, known as Pelé, retired Brazilian professional footballer and coach show a Hublot watch during the football match of friendship with Pelé and Maradona sponsored by Hublot in Paris, France on 9th of June 2016.

Forrás: Hublot/AFP

Fotó: Florian David

A tételek között szerepelnek még a Jaeger-LeCoultre örökmozgó Atmos asztali órája, az amerikai elnökök karórája, valamint a legnagyobb divatházak ékszerórái is – közölte a BÁV.

Az aukció legdrágább tétele a Hublot Bing Bang, a futballhoz kötődik: Pelé, Messi, Ronaldo és Maradona kedvenc órájának induló ára 4 millió 700 ezer forint.

Az aukció egyik kiemelkedő tétele az ikonikus Rolex GMT-Master II karóra lesz, amelynek 1955-ben bemutatott eredeti modellje pilótáknak készült, ez volt a PanAm légitársaság hivatalos időmérője is, de a világutazók kedvenc karórájává vált. A modell kikiáltási ára 1 millió 300 ezer forint. A Breitling Navitimer karóráit fedélzeti számítógépként használták az amerikai légierő pilótái már az első világháborúban is.

Minden bizonnyal ezért rendelt az 1980-as években az iraki légierő is éppen ebből a modellből, ráadásul a szokásos analóg kijelzőt az évtizedben újításnak számító kvarc kijelzővel felváltva. Az árverésre bocsátott gyűjtői darab induló ára 240 ezer forint – olvasható a közleményben.

A tengerészeti kronométereket készítő Ulysee Nardin Chronométre Marine óráját a cég 150. évfordulójára tervezték. A manufaktúra óráit 50 ország tengerészeténél használták, az árverésen szereplő limitált kiadású darab 450 ezer forinttól kelhet el, míg a Panerai Luminor 300 méterig vízálló órájára 460 ezer forinttól licitálhatnak az érdeklődők.

Az aukció másik kiemelkedő darabja lesz a svájci Revue Thommen óramanufaktúrától az Altiland. A különleges karóra felnyitható számlapja alatt egy mechanikus magasságmérő található, a tokba ezen felül egy iránytűt is be lehet helyezni, az 3in1 óra kikiáltási ára 250 ezer forint.

A Revue Thommentet az ébresztő tette az elnökök óragyártójává. A Cricket, azaz a tücsök első modelljét Harry Truman kapta ajándékba, az árverésen szereplő darab kikiáltási ára pedig 340 ezer forint.

Az árverés legrégebbi darabját egy ismeretlen órásmester készítette a 18. század végén. A 29 milliméter átmérőjű női függőóra dupla tokjával és üveggel fedett aprócska számlapjával együtt 2,7 milliméter, a benne rejlő, szerkezet pedig 1,8 milliméter vastagságú, ezzel a világ egyik legvékonyabb órája. Az arany függőóra kecses véseteivel és most is működő, kulccsal felhúzható szerkezetével 240 ezer forinttól találhat új gazdára.

A gyűjtők érdeklődésére tarthat számot a Jaeger-LeCoultre nevéhez fűződő Atmos asztali óra, míg a Bauhaus 100. évfordulójának alkalmából bocsátják árverésre Alain Silberstein Krono 2 karóráját.

Mindezek mellett a legnagyobb divatházak, mint a Bulgari, Cartier, Chopard mellett a nagy svájci óragyárak, az Omega, IWC, Patek Philippe és a Vacheron Constantin óráira is licitálhatnak az érdeklődők.

Az aukciót október 21-én tartják Budapesten.

Borítókép: Diego Maradona és Pelé focisták, akiket a Hublot szponzorál

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!