Világsztár

2021.02.14. 17:00

Elárverezi több mint ezer színpadi ruháját Janet Jackson

Janet Jackson elárverezi esküvői és több mint ezer színpadi ruháját, a bevétel egy részét jótékony célra fordítja.

Janet Jackson amerikai popénekes fellép a Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztiválon a piltoni Worthy Farmon 2019. június 30-án, az ötnapos esemény zárónapján.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő, aki korábban sohasem tartott még aukciót, több mint ezer olyan fellépőruháját adja el, amelyekben az elmúlt négy évtizedben a színpadon, turnékon, a vörös szőnyegen vagy zenei videókban jelent meg.

A Julien's Auctions által szervezett, május 14. és 16. között tartandó árverésen licitálni lehet arra az esküvői ruhára is, amelyet táncosával, Rene Elizondóval titokban megtartott házasságkötésekor viselt 1991-ben.

Az 54 éves énekesnő megválik Rythm Nation dzsekijétől is, amelyet az azonos című világ körüli turnéján viselt 1990-ben. A kabát árát 6-8 ezer dollárra (1,7-2,3 millió forintra) becsülik.

Szintén megvásárolható lesz az a földig érő, ezüstmetál kabát, amelyet Janet Jackson 1995-ben a Scream című sláger videóklipjében viselt, és amely az előzetes becslés szerint 8 ezer dollárt ér.

A bevétel egy részét a Compassion International gyerekeket támogató keresztény csoport kapja.

Borítókép: Janet Jackson amerikai popénekes fellép a Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztiválon a piltoni Worthy Farmon 2019. június 30-án, az ötnapos esemény zárónapján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!