luxusgyümölcs

2019.04.08. 16:00

Ennyiért mangót még senki nem evett

Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó hétfőn Mijazaki prefektúrában a szezon első piaci árverésén.

A Chinese woman eats mango with sticky rice, a popular local dessert during an outdoor banquet to thousands of Chinese tourists in Muang Thong Thani in Nothaburi province outside Bangkok on January 20, 2019 as part of a government promotion to attract more Chinese tourists. - The huge event aims to set a Guinness World Record for the largest serving of mango sticky rice. (Photo by Krit Phromsakla Na SAKOLNAKORN / THAI NEWS PIX / AFP)

Forrás: AFP / THAI NEWS PIX

Fotó: Krit Phromsakla Na Sakolnakorn

A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka termékei a Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert

egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű.

Az aukció hétfőn reggel 7 órakor kezdődött, nagy tömeg kísérte figyelemmel. A mangókért a rekordárat egy helyi nagykereskedelmi vállalat fizette ki, amely egy fukuokai áruházban fogja eladni.

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök.

Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

Borítókép: ezt a mangót nagyon lassan kell majd enni, hogy minél tovább tartson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!