dupla fogás

2019.06.06. 07:57

Harcsaszörnyet akasztottak a Hortobágyon

András a gilisztacsokorra kapó óriást ugyanazon a napon kétszer is kifoghatta.

Forrás: Haon

Fotó: olvasói fotó

Nem létezik olyan horgász, aki ne szeretné kifogni a nagy halat. A sportemberek is mindig győzni szeretnének, ahogyan a halászok is egyre nagyobb hallal pózolnának a kamerának – írja a Haon.

Zalkai András már gyermekkora óta a pecázás szerelmese, nem is tudná megmondani, mikor dobta be először a horgot a vízbe. Amióta az eszét tudja, legnagyobb álma az volt, hogy egyszer majd a kampójára akad egy termetes uszonyos. Viszont az illúzió mára valósággá vált, mivel az elmúlt hétvégén Andrásnak hatalmas kapása volt a Hortobágyon: egy 2 méter 40 centis, 93 kilogrammos harcsát emelhetett ki az Ohati III. horgásztóból.

Fotó: Haon

„Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy rekordhalat húzhatok ki hazánk bármely tavából. Viszont nem adtam fel. Ha itthon nem, akkor Spanyolországban próbáltam volna szerencsét, az Ebro folyónál, de erre már nincs szükség.

Magyarország második legnagyobb kifogott halát az én nevem mellé véshetik, s ez hatalmas elismerésnek számít.

Arról nem is beszélve, hogy a gilisztacsokorra kapó óriást ugyanazon a napon kétszer is kifoghattam, ami már abszolút rekordnak számít a tavainkon.

Sokáig fárasztottam, 1 óra 30 percen át küzdöttem a harcsával, azonban megért minden izzasztó pillanatot, a leírhatatlan érzést pedig az összes horgásznak kívánom: az én vágyam már teljesült!”

- nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!