Rekord

2021.06.21. 09:12

Hetvenméteres nadrágot varrt egy svájci szabó (fotó)

Hetven méter hosszú nadrágot varrt egy svájci szabó, aki ezzel be akar kerülni a Guinness-rekordok Könyvébe.

A világ legnagyobb nadrágját viszik emberek a svájci Beromünsterben 2021. június 20-án. A nadrág 70 méter hosszú, 40 méter széles, 700 kilogrammot nyom és van rajta egy 16 méteres cipzár, valamint egy egy méter átmérõjû gomb.

Forrás: MTI / EPA / Keystone

Fotó: Urs Flüeler

Az óriási nadrágot, amely 700 kilogramm súlyú, vasárnap mutatták be a közönségnek Beromunsterben.

Xwendekar Kelesh nyolc hónap alatt varrta meg a nadrágot hagyományos varrógéppel. A szabó abban bízik, hogy a hatalmas ruhadarabbal bekerülhet a Guinness-rekordok Könyvébe.

Mint mondta, ha sikerrel jár, akkor 12 ezer szatyrot varr a nadrágból, hogy elajándékozza, vagy a helyi üzletekben árulja őket. A rekordkísérletet támogató Patrick Cuschellas szerint ez arra is alkalmat nyújt, hogy felhívják a figyelmet a bolygó műanyag-szennyezettségére.

A szabónak ötvenen segítettek az anyagot tartani, miközben varrt.

Az anyagköltség miatt a hatalmas nadrág 4000 euróba (1,4 millió forintba) került. A vállalkozást egy szponzor finanszírozta, aki azonban nem kívánta felfedni kilétét.

A nadrág 70 méter hosszú, 40 méter széles, 700 kilogrammot nyom és van rajta egy 16 méteres cipzár, valamint egy 1 méter átmérőjű gomb.
Fotó: Urs Flüeler / MTI / EPA / Keystone

2019 óta a leghosszabb nadrág rekordját egy 65,5 méteres darab tartja, amely Peruban készült.

Borítóképünkön a világ legnagyobb nadrágját viszik emberek a svájci Beromünsterben 2021. június 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!