izzadt ünnepi készülődés

2018.08.03. 16:53

Hiába a kánikula, Londonba már csempésztek a karácsonyból

Bár Európa nagy része hőségtől tikkad, Londonban már megnyílt a Selfridges karácsonyi vására. A világhírű áruház 145 nappal az ünnepek előtt ötszáz darabos „kapszulakollekció” árusítását kezdte meg Oxford Street-i üzletében, szeptember 4-től pedig már 3800 termékből válogathatnak a világ minden tájáról érkező vevők.A

A Christmas elf poses with an ice cream and a toy reindeer during a promotional event to launch the Selfridges Christmas Shop in their flagship store in central London on August 3, 2015. With 142 shopping days until Christmas, Selfridges is the first store to open it's festive department this year. AFP PHOTO/Leon Neal / AFP PHOTO / LEON NEAL

Fotó: AFP

A Selfridges évek óta megörvendezteti vásárlóit azzal, hogy már nyáron megnyitja karácsonyi vásárát. Indoklása szerint a nyári turistaszezont kihasználva sok külföldi él a lehetőséggel, hogy megvegye az áruházban kapható ritka díszeket és egyéb különlegességeket.

„Olyan sok vevőnk van a világ minden sarkából, akik alig várják, hogy szert tegyenek az ünnepi dekorációkra és egyéb szuvenírekre nyári londoni vakációjuk alatt” – idézte a pénteki brit sajtó az áruház egyik beszerzőjét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy termékeik máshol nem elérhetők.

Eleanor Gregory szerint ráadásul

nemcsak a külföldiek, hanem a britek körében is egyre népszerűbb a nyári karácsonyi vásár.

Sokan jó előre szeretik letudni a karácsonyi vásárlás legalább egy részét, és hónapokkal karácsony előtt még a kínálat is jóval szélesebb.

A patinás londoni áruház karácsonyi osztályának kínálatában éppúgy szerepel 1,95 fontos (700 forintos) ceruza, mint neondísz 8500 fontért (hárommillió forintért).

Idén először a házi kedvenceknek is találnak karácsonyi ajándékot a vevők.

Tavaly még ennél is korábban, 147 nappal karácsony előtt nyílt meg a vásár.

Borítókép: kellőképpen szembetűnő manó, egy szánhúzó szarvas és az elmaradhatatlan nyári fagyi kombinációja a Selfridgesben

AFP PHOTO / Leon Neal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!