ausztrália

2017.09.22. 11:57

Holtan találták meg a világ egyik legnagyobb krokodilját

A hüllőre Ausztrália északi részén bukkantak, az ügyben vizsgálatot indított a helyi rendőrség.

Lelőtték Queensland egyik legnagyobb, 5,2 méter hosszú hím bordás krokodilját – írta meg az MTI.

Az óriási hüllőt golyóval a fejében találták meg a queenslandi Rockhamptonban, a Fitzroy folyóban csütörtökön, a rendőrség vizsgálatot indított az illegálisan elpusztított állat ügyében.

A közeli Koorana krokodilfarmra szállították a tetemet, ahol a boncolás után eltemetik. John Leaver, a farm gazdája szerint az elmúlt húsz-harminc évben nem találkoztak ötméteresnél nagyobb krokodillal.

„Lehet, hogy a vadonban lőttek hosszabbat, amiről nem tudunk, de emlékeim szerint ez az elmúlt három évtized legnagyobb krokodilja”

- mondta pénteken Leaver. Hozzátette: „valaki valószínűleg nagyon megijedt”, azért lőhette le az állatot.

Michael Joyce, a queenslandi környezetvédelmi minisztérium egyik vezetője szerint lehetséges, hogy a környék hím krokodiljai között hatalmi harcok törnek ki, bár ez nem jelenti azt, hogy az emberekkel szemben is agresszívebben viselkednek, „nem árt vigyázni”.

A világ legnagyobb, fogságban tartott krokodilja az 5,48 méter hosszú Cassius nevű hím, amelyet harminc éve fogtak be az Északi Területen, jelenleg Queensland északi részén, egy Green Island-i farmon él.

A világcsúcstartó egy 6,16 méteres Fülöp-szigeteki, Lolong nevű krokodil volt, amíg 2013-ban el nem pusztult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!