tűzlovaglás

2019.01.17. 12:09

Katasztrófafilmbe illő hagyományt ápol egy spanyol falucska

Veszélyes, de látványos.

San Bartolomé de Pinares, 2019. január 17. Máglya lángján lovagol keresztül egy férfi San Bartolomé de Pinaresben 2019. január 16-án. A Madridtól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvõ, közép-spanyolországi kis faluban hagyományosan tûzlovaglással és tûzugrással tisztelegnek Remete Szent Antalnak, a háziállatok védõszentjének emléke elõtt a szent ünnepének elõestéjén. Az 500 éves múltra visszatekintõ ünnepségen több tucat lovas vesz részt, hogy a máglyatûz füstjével megtisztítsa és védelemmel lássa el állatát az elõtte álló évre. MTI/AP/Felipe Dana

A Madridtól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő San Bartolomé de Pinaresben hagyományosan tűzlovaglással és tűzugrással tisztelegnek Remete Szent Antalnak, a háziállatok védőszentjének emléke előtt a szent ünnepének előestéjén.

Fotó: MTI / EPA / EFE / Raúl Sanchidrián
Fotó: MTI / EPA / EFE / Raúl Sanchidrián
Fotó: MTI / EPA / EFE / Raúl Sanchidrián
Fotó: MTI / AP / Felipe Dana

Az 500 éves múltra visszatekintő ünnepségen több tucat lovas vesz részt, hogy a máglyatűz füstjével megtisztítsa és védelemmel lássa el állatát az előtte álló évre.

Fotó: MTI / AP / Felipe Dana

Borítókép: MTI / EPA / EFE / Raúl Sanchidrián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!