irány a természet!

2018.03.07. 06:45

Készüljön: a hétvégén igazi tavasz lesz

Hihetetlen, de vasárnap akár 20 fok is lehet.

A hétvégén előreláthatóan igazi tavasz lesz 15 Celsius-fok körüli maximumokkal, sőt vasárnap néhol a 20 fok sem elképzelhetetlen – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebookon közzétett videójából.  A tartós melegnek azonban még korai lenne örülni, az OMSZ ugyanis megjegyezte: a jövő hét elején hidegfront érkezik.

 

A videóban Simon Gergő meteorológus kifejtette: most egy tőlünk nyugatra lévő ciklon alakítja az ország időjárását. Szerda reggel többfelé várható eső, napközben északkelet felé helyeződik át a csapadékzóna. A keleti területeken késő délután is kitart a borús, csapadékos idő. Napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Pénteken viszont már nem várható számottevő csapadék, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A minimumok fagypont körül alakulnak, napközben 7-15 fokig melegszik a levegő, és a jelenlegi számítások szerint a hétvége további részében folytatódik a melegedés.

Úgy tűnik tehát, hogy a későn jött tél mégiscsak elszégyellte magát, és átengedte a terepet a tavasznak.

A jelenlegi előrejelzések ráadásul komoly reményre adnak okot: az látszik ugyanis, hogy a jövőhéten érkező hidegfront komoly lehűlést már nem fog hozni. Így legyen!

Borítókép: Yuliya Evstratenko/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!