érzelmi érték

2017.11.12. 20:47

Királyi perec kerül terítékre

Jótékonysági árverésre bocsátják november végén azt a két perecet, amelyeket németországi látogatása alatt Vilmos brit herceg és felesége, Katalin hercegné készített.

Britain's Prince William, Duke of Cambridge (L) and Britain's Princess Kate, the Duchess of Cambridge look on during the commemorations at The Tyne Cot Commonwealth War Graves Cemetery in Zonnebeke on July 31, 2017, as part of a series of commemorations for the 100th anniversary of the Battle of Passchendaele. The battle of Passchendaele, also called the third battle of Ypres, took place between July 31 and November 6, 1917 in Passendale, West Flanders. / AFP PHOTO / BELGA AND Belga / KURT DESPLENTER / Belgium OUT

Forrás: AFP/BELGA

Fotó: Kurt Desplenter

A kisült pereceket még júliusban fonta a királyi pár Heidelbergben. A péksütemények nem ehetőek, ugyanis a megőrzés érdekében szilikonnal tartósították őket.

A sós süteményeket Andreas Göbels pék bocsátja árverésre, aki segédkezett Vilmosnak és Katalinnak a tésztakészítésben. Mint elmondta: nem bánja, hogy a perecek nem fogyaszthatóak. „Végül is ezek a perecek nagyobb érzelmi, mint kulináris értékkel bírnak” – jelentette ki.

Az árverést november 27-én rendezik meg, a bevételt egy gyermekjótékonysági szervezet kapja.

Borítókép: AFP / BELGA / Kurt Desplenter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!