súlyos sérülés

2019.08.24. 16:08

Kisgyermekre támadt egy puma Coloradóban

A 8 éves kisfiú édesapja szerencsére még időben érkezett és el tudta kergetni a vadállatot.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Baranov E

Ez már az idei harmadik pumatámadás volt az amerikai Colorado államban, a sűrűsödő incidensek miatt a hatóságok megöltek két ragadozót.

A gyermek a házuk udvarán játszott, és a fején sérült meg, amikor a nagymacska rátámadt Bailey településen, Denvertől 56 kilométerre délnyugatra. A már a fiún fekvő állatot a házból kisiető apja kergette el, minden valószínűség szerint megmentve ezzel gyereke életét.

Vadvédelmi szakértők szerint az állat lehetséges zsákmányként tekinthetett a kiáltozó, menekülő fiúra. A gyereket súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban szállították kórházba.

Mindeközben egy környékbeli farmer azt jelentette a hatóságoknak, hogy eltűnt egy kecskéje, és két pumát látott ólálkodni a környéken. A vadőrök felkutatták és megölték a ragadozókat, és DNS-vizsgálatot végeztetnek annak megállapítására, hogy köztük van-e a gyerek támadója.

A vadvédelmi szolgálat szerint a puma ritkán támad emberre, a számára eddig kiváló életkörülményeket kínáló Coloradóban azonban egyre több a lakott terület, ezért elszaporodtak a találkozások a veszélyes vadállattal.

Coloradóban 1990 óta 22 pumatámadás történt ember ellen, ezekben hárman haltak meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!