gasztro

2018.11.30. 18:27

Krokodilpörit szolgálnak fel a dzsungelétteremben

Az egzotikus ételt zöldséges rizzsel és savanyúsággal tálalják.

Forrás: Shutterstock

Az utazó néha olyan csodát lát, amitől néhány órára a mennyekben érezheti magát. Ha létezik paradicsomi körülmények között kialakított étterem, akkor a thaiföldi Pattajától úgy 80–100 kilométerre délre, Rajong város szélén található Tamnanpar ilyen – írja a Borsonline.

Egy igazi dzsungelétteremre leltem – mondja Szűcs Alfréd, a Thaiföldre kiköltözött újságíró. – Mesés környezetben van, buja, zöld erdőn kell keresztül menni, hogy elérjük. Még a Grimm testvérek is megirigyelnék ezt a sejtelmes, misztikusnak ható, vadregényes utat. Borzongatóan gyönyörű.

A látvány és a kulináris élvezetek miatt ez a bangkoki és a thai újgazdagok kedvelt találkozási helye. Tíz–húsz fajta, általunk soha nem látott és nem ízlelt ételt is felszolgáltak. Megkóstoltuk például a Cha-Muang sertés curryt, amit még Thaiföldön is kevés helyen árulnak. Ez egy pörkölt és leves közötti étel.

Fotó: borsonline.hu

Aztán ettünk strucc- és krokodilpörköltet is, zöldséges rizzsel tálalták és savanyúsággal. Ha valaki erre jár, már csak a környezet miatt se hagyja ki! – üzente Frédi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!