miau

2018.01.19. 13:24

Macskás filmfesztiválnak örülhet a világ

Illetve pontosabban az isztambuli cicarajongók.

A macskák a témája a Miau, elvitte a cica a nyelved? című isztambuli filmfesztiválnak.

A filmfesztivált a Perai Múzeum rendezi, kilenc filmet mutatnak be Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Japánból, Törökországból és az Amerikai Egyesült Államokból.

„Azért választottuk témául a macskákat, mert észrevettük, hogy a természetük a mozivásznon még erőteljesebben mutatkozik meg, emellett világszerte egyre több film főszereplője vagy fontos mellékszereplője macska”

- mondta el Fatma Colakoglu, a múzeumhoz tartózó Perai Filmszínház igazgatója.

Hozzátette: a vártnál nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt, amely a növeli a helyiek érzékenységét a kóbor macskák iránt.

Az igazgató szerint a fesztivál megmutatja, más kultúrákban hogyan bánnak a macskákkal. Említette a Rent-a-Cat (Béreljen macskát) című japán filmet, amelyben egy nő magányos embereknek ad bérbe cicákat.

Egy helybeli néző elmondta, hogy az isztambuliak szeretetteljes kapcsolatban élnek a kóbor macskákkal, etetik, védelmezik és ápolják őket.

A fesztivál február 4-én ér véget, eddigi legnépszerűbb filmje a Kedi című török alkotás, amely egy kóbor macska szemszögéből mutatja be a török nagyvárost.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!