Téboly

2020.12.26. 12:26

Már boldog karácsonyt sem illik kívánni némelyek szerint

Egy ausztrál orvos került össztűz alá, miután a Facebookon boldog karácsonyt kívánt követőinek. Ugyanis a kommentelők szerint az, aki nem keresztény és nem ünnepli a karácsonyt, így kimarad a jókívánságból.

Forrás: Shutterstock

„Boldog karácsonyt!” – ezt a jókívánságot tette közzé közzé egy Facebook-videóban Dr. Vincent, egy ismert ausztrál orvos. A kedves üzenet azonban hamar a támadások célpontjává vált – hívta fel az esetre a figyelmet a V4NA hírügynökség.

A bejegyzésre számos komment érkezett, és többen sérelmezték azt. Azzal indokolták sértettségüket, hogy a bejegyzés kihagyja a jókívánságból azokat, akik nem keresztények, hanem más vallásúak vagy nem ünneplik a karácsonyt. Többen arra hívták fel a figyelmét, hogy jobb lett volna a „boldog ünnepeket” kifejezés, mert „az jobban tükrözte volna Ausztrália sokszínűségét”.

Forrás: V4NA

Végül valóságos kommentháború alakult ki a poszt alatt, mert sokan védelmükbe vették Dr. Vincentet. Az orvos a Daily Mail Australia című lapnak elmondta, hogy a videóval csak meg akarta köszönni az ügyfeleinek, hogy támogatták programját a koronavírus-járvány alatt, és egy kis örömet akart szerezni nekik.

„Nem gondoltam, hogy baj lehet abból, ha boldog karácsonyt kívánunk az embereknek”

- mondta. Hozzátette, hogy szerinte a karácsony ma már egyáltalán nem csak vallási ünnep, sokkal több jelentése van és bárki megünnepelheti.

Dr. Vincent – aki egyébként Indonéziában született, 2008-ban érkezett Ausztráliába – ráadásul még rasszista megjegyzéseket is kapott a bejegyzése alatt. Volt, aki azt írta neki, hogy többet kellene tudnia az ausztrál kultúráról, „ausztrálabbnak” kellene lennie.

„Nem igazságos, hogy egyesek úgy érzik, megtilthatják másoknak, hogy boldog karácsonyt kívánjanak. Ha mások inkább boldog ünnepeket kívánnak, ahhoz joguk van, de én továbbra is boldog karácsonyt fogok mondani”

- jegyezte meg Dr. Vincent, és közösségi oldalán közzé is tett egy új bejegyzést.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!