Szingapúr

2021.01.27. 11:43

Megszületett Szimba, a lombikbébi

Először született mesterséges megtermékenyítéssel oroszlán Szingapúrban, az első 2018-as eset óta még mindig ritkaságnak számít az eljárás.

This undated handout photo released by Wildlife Reserves Singapore on January 26, 2021 shows a male lion cub, which was conceived through assisted reproduction, at the Wildlife Healthcare and Research Centre in Singapore Zoo in Singapore. (Photo by Handout / WILDLIFE RESERVES SINGAPORE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / WILDLIFE RESERVES SINGAPORE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS --- NO ARCHIVE ---

Forrás: AFP PHOTO / WILDLIFE RESERVES SINGAPORE

Fotó: AFP

Először született mesterséges megtermékenyítéssel oroszlán Szingapúrban, a kölyök neve Szimba lett – jelentette be kedden a város állatkertje.

Az első sikeres eljárást 2018-ban végezték, két kölyök született akkor a Dél-afrikai Köztársaságban, egyébként ritka, hogy így jöjjenek világra oroszlánok.

Az elmúlt két évtizedben drámaian, több mint 40 százalékkal csökkent a vadon élő oroszlánok száma,

körülbelül 23-39 ezer érett állat maradhatott a Természetvédelmi Világszövetség szerint, amely a fajt a sebezhetők kategóriába sorolta.

A szingapúri állatkert új kisoroszlánja a Disney Oroszlánkirály című animációs filmjének főszereplőjéről kapta a nevét.

Egy idősebb afrikai oroszlán spermájával végezték az anyaállat megtermékenyítését. Az apa, Musztafa, mely szintén Disney-nevet kapott, rossz állapotban volt, az eljárást nem is élte túl. Szimba októberben jött világra, anyja, Kayla és az állatkerti szakemberek viselik gondját. Egészséges és kíváncsi – mondják róla.

Borítókép: Szimba, a kisoroszlán / AFP PHOTO / WILDLIFE RESERVES SINGAPORE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!