Járvány

2020.03.30. 09:05

Michelin-csillagos séf is eteti a berlini orvosokat és ápolókat

Hősökre főzünk – mondta Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

German chef Max Strohe prepares meals for healthcare workers on March 19, 2020 at his Michelin-starred Tulus Lotrek restaurant in Berlin's Kreuzberg district, after it closed its doors due to the novel coronavirus pandemic. - When the restaurant closed its doors on March 14, due to the measures to contain the coronavirus, the owners Maximilian Strohe and Ilona Scholl had the idea to prepare and deliver meals for thousands of healthcare workers who find it difficult to access healthy food. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)

Forrás: Tobias SCHWARZ / AFP

Fotó: AFP

Mivel Michelin-csillagos éttermét be kellett zárnia, egy berlini sztárséf a koronavírus-járvány betegeit gyógyító orvosokra, ápolókra, valamint a rendőrökre és tűzoltókra kezdett el főzni.

„Hősökre főzünk – ez a mottó azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról” – mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is.

Strohe és munkatársai több száz orvosra, ápolóra és más egészségügyi dolgozóra főznek, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: „hősökre főzünk”, és írt nekik egy emailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik. Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. „A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk” – idézte fel Maass.

A koszttal a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett: „Ez aztán tényleg nagyon finom étel – Michelin-csillagos fogások! Végre valami jó” – mondta.

Borítókép: Max Strohe munkában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!