titkos üzenet

2017.10.05. 05:00

Mit üzen a brit miniszterelnök karkötője?

Theresa May egészen érdekes ékszert választott egy beszédéhez.

A picture shows the bracelet of Britain's Prime Minister Theresa May as she delivers her speech on the final day of the Conservative Party annual conference at the Manchester Central Convention Centre in Manchester, northwest England, on October 4, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

A brit miniszterelnök, Theresa May közismerten kedveli az extravagáns kiegészítőket: a hűvös angol elegancia az ő esetében különleges ruhadarabokkal szokott párosulni. Rendhagyó cipőiről például ódákat lehetne zengeni, a politikusok közül kevesen mernének egy alapvetően visszafogott szabású (és színű) kosztümhöz leopárdmintás tűsarkút húzni.

Az elhíresült lábbeli
(AFP / POOL / Jane Barlow)

May azonban nemcsak a cipőivel, hanem karkötőivel is szeret kísérletezni, gyakran hord ugyanis olyan ékszereket, amelyek egy-egy híres festő műveit ábrázolják, például az ikonikus Pablo Picassoét.

Theresa May karján Pablo Picasso (MTI/EPA/Will Oliver)

A brit konzervatív párt legutóbbi konferenciáján pedig a politikusnő ennél is bátrabban választott: a különutasságáról ismert mexikói művészt, Frida Kahlo-t idéző karkötő díszelgett a karján. Több brit lap is azt találgatja, hogy vajon milyen üzenetet akar közvetíteni a furcsa választás (például feminizmus, esetleg az állhatatos természet), nem valószínű, hogy efféle okok lapulnak a háttérben. (Annál is inkább, hiszen Kahlo kommunista volt, ami a konzervatív May-ről a legnagyobb rosszindulattal sem mondható el.)

A Frida Kahlo-t idéző karkötő
/ AFP PHOTO / Oli SCARFF

Egyszerűen arról lehet szó, hogy Theresa May bolondul a divatért és a különleges, művészi ékszerekért, amelyek nem jönnek szembe vele az utcán... A fönti darabok viselője pedig utóbbit tekintve egészen nyugodt lehet.

Borítókép: AFP PHOTO / Oli SCARFF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!