Sportszerűtlenül

2017.11.28. 12:32

Négymeccses eltiltást kapott a labdaszedőt fellökő focista (videó)

Michael Marrone, az Adelaide United labdarúgója az Ausztrál Kupa döntőjében lökött földre egy tízéves kisfiút.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: sirtravelalot

Az ausztrál szövetség (FFA) keddi fegyelmi ülésén döntött az eset miatt kiállított védő eltiltásáról. A játékosnak csapata soron következő két mérkőzését kell kihagynia, míg a további két találkozóra szóló eltiltást felfüggesztve kapta.

Múlt kedden a házigazda Sydney elleni döntő 115. percében az akkor 2-1-es hátrányban lévő Adelaide United futballistája a kispadok között gyorsan akart elvégezni egy bedobást, a labdaszedő fiú azonban nem adta oda neki a labdát, azt magához szorította, és hátat fordított neki. Marrone lökése után tömegjelenet és lökdösődés alakult ki a futballisták és a kispadokon ülő technikai személyzet között, a játék egyperces kényszerszünet után folytatódott. Akkor már Marrone nélkül, akit a sportszerűtlensége miatt kiállított a játékvezető.

Nézze meg az esetről készült felvételeket:

Az ausztrál labdarúgásban még nem történt hasonló eset, az angol Chelsea belga középpályása, Eden Hazard viszont 2013-ban három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amiért megrúgott egy labdaszedőt.

Ezt a történetet is érdemes képekben felidézni:

Borítókép: Shutterstock / sirtravelalot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!