vettek is el

2019.02.26. 19:27

Negyvenkét új étterem kapott idén Michelin-csillagot Németországban

A legtöbb, 77 Michelin-csillagos étterem Baden-Württemberg tartományban van

Negyvenkét új étterem kapott idén Michelin-csillagot Németországban, ahol 309 étteremnek ítélte oda csillagait a Michelin gasztronómiai kalauz, amelynek 2019-as németországi kiadását kedden mutatták be Berlinben.

Mivel több étteremtől is megvonták csillagát, illetve csillagait, így összességében csak kilenccel nőtt idén a Michelin-csillagos éttermek száma Németországban.

Tíz étterem kapott három Michelin-csillagot konyhájáért, szolgáltatásaiért, eggyel kevesebb, mint tavaly. Öt új étteremnek ítéltek oda két Michelin-csillagot, ám hat étteremtől megvonták vagy mindkét csillagát, vagy egycsillagos lett. Egy Michelin-csillaggal 261 éttermet jutalmaztak, közülük 37 először kapta meg az elismerést.

„Az új Michelin-csillagok esetében sokat nyomott a latban, hogy helyi termékeket használnak, sőt számos szakács maga termeli a konyhára kerülő zöldségeket” – mondta Pascal Couasnon, a Michelin-kalauz egyik illetékese.

A legtöbb, 77 Michelin-csillagos étterem Baden-Württemberg tartományban van, Bajorországban 52, Észak-Rajna-Vesztfáliában 47, Rajna-vidék-Pfalz tartományban 27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!