Múzeumi biztonság

2017.09.11. 08:36

Nem bántotta Hemingway cicáit az Irma hurrikán

Ernest Hemingway Nobel-díjas író múzeummá alakított floridai háza csodával határos módon az Irma hurrikán szörnyű pusztítása ellenére is teljesen épségben maradt az NBC televízió vasárnap esti jelentése szerint.

A six-toed cat, one of many that reside at the home of author Ernest Hemingway, is seen February 18, 2013 in Key West, Florida. Hemingway was given a white six-toed cat by a ship's captain and some of the cats who live on the museum grounds are descendants of that original cat, named Snowball. AFP PHOTO/ Karen BLEIER / AFP PHOTO / KAREN BLEIER

Dave Gonzales, a floridai Key Westben álló történelmi épület és múzeum kurátora megerősítette azt is, hogy a ház mind az 54 macskája szintén épségben átvészelte a vihart. A cicák Hemingway Hófehérke nevű macskájának a leszármazottai. Ennek bizonyítéka, hogy sokuknak hat ujja van, ami Hófehérke genetikai öröksége.

Hemingway egykori otthona, az ágyon Hófehérke egyik utódával. Forrás: AFP / Karen Bleier

A múzeum kurátora az NBC riporterének elmondta azt is, hogy bár a ház nem sérült meg, de pillanatnyilag nincs áram-, folyóvíz- és internetszolgáltatás sem.

Az íróóriás floridai háza ma múzeum és Hófehérke leszármazottainak otthona. Forrás: Shutterstock

(Borítóképünkön Hófehérke egyik hatujjú leszármazottja. Forrás: Karen Bleier / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!