ennyi volt

2021.05.08. 18:44

Nem használ többé természetes gyémántot ékszereihez a Pandora

Nem készít többé természetes gyémántokkal díszített ékszereket a dán cég, a jövőben megfizethetőbb, fenntartható módon, laboratóriumban előállított drágaköveket használ.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Új kollekciójának meghirdetésekor az évi 50 ezer darab gyémántot eladó cég közölte, célja az, hogy „átalakítsa a gyémánt ékszerek piacát megfizethető, fenntartható módon előállított termékekkel”.

A szintetikus, nem háborús övezetekből származó gyémántok elfogadottsága egyre nő a fiatal vevők között, arra kényszerítve a cégeket, köztük a világ legnagyobb gyémántbánya-vállalatát, a dél-afrikai De Beerst, hogy nyisson a szintetikus gyémántok felé. Mára ezek a gyémántok tizedannyiba kerülnek, mint a bányászott gyémántok a Brain and Company által készített jelentés szerint.

A Pandora szintetikus gyémántokkal készült új kollekcióját az Egyesült Királyságban fogják bemutatni, és a következő évtől kerül a piacra.

A Pandora által használt, laboratóriumi gyémántokat egy olyan technológiával készítik, amely a szénhidrogén gáz keverékét felhevíti 800 Celsius-fokra, ez arra készteti a szénatomokat, hogy lerakódjanak és rétegről rétegre kristályosodjanak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!