sikertelenség

2018.05.23. 11:49

Nem keresik tovább a négy éve eltűnt maláj gépet

Az új maláj közlekedési miniszter bejelentette, május 29-ig tart az utasszállító roncsai utáni kutatás.

MALAYSIA, Kuala Lumpur: A kid with her face painted is seen at a commemorate ceremony for MH370 held in Kuala Lumpur, Malaysia on March 4, 2017. Malaysia Airlines Flight 370 disappeared on March 8, 2014 while flying from Kuala Lumpur International Airport, Malaysia, to Beijing Capital International Airport of China.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Mustaqim Khairuddin

Jelenleg az Ocean Infinity nevű amerikai cég keresi a gép maradványait, és Anthony Loke tájékoztatása szerint a kutatás kérdése a szerdai kormányülésen is szóba került.

„Felvetettem a kabinetnek ezt az ügyet, és úgy döntöttünk, hogy május 29-ig hosszabbítjuk meg a kutatást” – mondta Loke, majd arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy több hosszabbítás már nem lesz, igennel válaszolt.

A Malaysia Airlines MH370-es járata Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, amikor nyoma veszett.

Kuala Lumpur januárban 70 millió dollárt ígért az Ocean Infinitynek, ha 90 napon belül sikerül megtalálni a gép roncsait. A számítások szerint így júniusban járt volna le a 90 nap, amelybe nem számít bele a kutatóhajók utántöltésére fordított idő, de a cég már áprilisra átkutatta a számára kijelölt területet. A houstoni vállalat maga kérte, hogy május 29-ig hosszabbítsák meg a kutatást.

Az Ocean Infinity megbízása előtt Malajzia, Ausztrália és Kína közösen kereste a gép roncsait egy 120 ezer négyzetkilométeres területen, de mindhiába. Az Ocean Infinity 86 ezer négyzetkilométert vizsgált át, de eddig ők sem találták meg a gép maradványait.

Loke, aki hétfőn tette le miniszteri esküjét, azt ígérte, hogy a kutatás végeztével a kormány minden részletre kiterjedő jelentést tesz majd közzé a gép eltűnéséről és a nyomozásról, de egyelőre nem mondta, hogy mikor.

Borítókép: Emlékezés a 2014. március 8-án eltűnt gép utasaira

Forrás: AFP/Mustaqim Khairuddin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!