cukiság

2017.12.04. 19:30

Nem mindennapi nevet kapott egy francia óriáspandabocs

Kicsit hosszú, de azért persze aranyos.

Nem lesz/lenne egyszerű gyorsan magunkhoz hívni Jüan Menget, vagyis a Valóra vált álom nevű kispandát, aki hétfőn kapta ezt a hosszú nevet. Az állatka a közép-franciaországi Saint-Aignan állatkertjében született négy hónapja, egyik keresztmamája ráadásul nem más, mint Brigitte Macron, a francia köztársasági elnök felesége. Nevét Macron együtt választotta ki a kínai first ladyvel, Peng Li-jüannal.

Jüan Meng az első óriáspandabocs, amely francia földön született: a kölyök augusztus 4-én látta meg a napvilágot két testvére társaságában a Beauval Állatkertben, ám két testvére néhány órával később elpusztult. A bocs 142,4 gramm súllyal született, ám ma már súlya eléri a 7,9 kilogrammot.

Jüan Meng szülei, a nőstény Huan Huan és a hím Jüan Zi 2012-ben érkeztek Franciaországba a pandadiplomácia keretében. A szülők 2022-ben térnek vissza Kínába, bocsuk két-három éves koráig lesz a francia állatkert lakója.

Borítókép: MTI/AP pool/Thibault Camus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!