döntöttek

2018.06.06. 07:00

Nem vonulnak többé fürdőruhában a Miss Amerika résztvevői

Az eddigi versenyetapot a jövőben egy interaktív beszélgetés váltja fel a zsűritagok és a versenyzők között.

Ms. New Jersey Carolyn Slade Harden is crowned Ms Senior America during the 38th Annual National Ms. Senior America 2017 Pageant at the Resorts Casino Hotel in Atlantic City, New Jersey October 19, 2017. The pageant is held for women between the ages of 60 and 90, where they participate in evening gown presentations, talent performances, and a category in which competitors share their life philosophy. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Fotó: AFP

Nem vonulnak fel többé fürdőruhában a Miss Amerika szépségverseny résztvevőinek – közölték kedden a szervezők.

Az eddigi fürdőruhás versenyetapot a jövőben egy interaktív beszélgetés váltja fel a zsűritagok és a versenyzők között. Ennek során a résztvevők az életben kitűzött céljaikról és sikereikről beszélnek. Az ekkor viselt estélyi ruhájukat maguk választják ki.

Nem vagyunk többé szépségverseny. Hazánkban kulturális forradalom zajlik, melynek során a nők bátorságra leltek ahhoz, hogy felálljanak és több területen hallassák a hangjukat- mondta Gretchen Carlson, a verseny kuratóriumának vezetője. Carlson az ABC televízió egyik műsorában elmondta, hogy a résztvevőket többé nem a kinézetük alapján fogják megítélni.

A döntés azután született, hogy a #meetoo mozgalom hatására számos nő feltárta szexuális túlkapásokkal és bántalmazásokkal kapcsolatos élményeit. Az ennek nyomán fellángolt vita több mint fél éve tart.

Decemberben felfüggesztették a Miss Amerika szervezet vezetőjét, Sam Haskellt az általa írt, sértő tartalmú e-mailek miatt. Ezekben becsmérlően írt többek között egykori szépségkirálynők külsejéről, testsúlyáról és szexuális életéről.

Ennek hatására több korábbi győztes követelte Haskell leváltását, köztük Gretchen Carlson is, aki Roger Ailest, a Fox News időközben elhunyt főnökét perelte be szexuális zaklatás miatt.

A New Jersey állambeli Atlantic City-i székhelyű Miss Amerika nem összekeverendő a Miss USA és a Miss Teen USA amerikai versenyekkel.

Borítókép: Carolyn Slade Harden, a 2017-es New Jersey állambeli Miss Amerika verseny szenior kategória győztese. Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!