Öt méter hosszú

2020.08.27. 13:46

Nyolcvan éve nem vágott le semmit hajából egy vietnámi férfi (videó)

Mintegy nyolcvan éve egyetlen centit sem vágott le hajából egy vietnámi férfi.

Forrás: Shutterstock

A 92 éves Nguyen Van Chien, aki a Mekong folyó deltavidékén él, büszke öt méter hosszú hajfürtjeire, amelyeket soha nem kurtított meg hite miatt, mondván, érintetlenül kell hagyni azt, amivel az ember született.

Hiszem azt, hogy meghalok, ha levágom a hajam. Nincs merszem megváltoztatni semmit, még csak nem is fésülöm. Csak gondozom, befedem kendővel, hogy száraz és tiszta maradjon és jól mutasson

mondta a férfi, aki egy narancssínű turbán alatt fogja össze fürtjeit.

Amikor iskolába járt, le kellett vágatnia haját, de a harmadik osztály után kimaradt és úgy döntött, hogy soha nem vágja, fésüli vagy mossa.

Emlékszem, hogy fekete, erős és vastag volt a hajam. Fésültem, kibogoztam, hogy szép sima legyen. De amikor meghallottam az isteni hatalom hívását, azonnal tudtam, hogy választanom kell

tette hozzá.

Chien a szinte már nem létező dua vallás követője. A más néven kókusz vallásként is emlegetett hitet alapítójáról nevezték el, aki csak kókuszokon élt, hogy életerejét fenntartsa. Vietnamban a duát betiltották hamis hitnek tartva.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!