szavazásértékelés

2021.09.23. 11:00

Olvasóink többsége az oltást tartja a legmegfelelőbb védekezésnek

Legutóbbi szavazásunknál arra voltunk kíváncsiak, olvasóink hogyan védekeznek most, hogy minket is elért a koronavírus-járvány negyedik hulláma.

Nyíregyháza, 2021. szeptember 19. Juhász Tünde tüdőgyógyász szakorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. szeptember 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Már elért minket is a negyedik hullám, amit a koronavirus.gov.hu oldal által naponta kiadott adatok is egyértelműen alátámasztanak. Ma az újonnan igazolt fertőzöttek száma 526, elhunyt 2 beteg, 411 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen. Statisztikák szerint a súlyos állapotban lévő betegek több mint 90 százaléka egyáltalán nem oltatta be magát. Korábban Rusvai Miklós virológus arról beszélt, hogy a 60 év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek „kevés jóra számíthatnak”, mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt. A betegség kimenetele szempontjából nagyon nem mindegy tehát, hogy valaki felveszi-e az oltást, vagy sem.

Szerencsére olvasóink többsége is így gondolkodik, mert a válaszolók jelentős része, 75 százaléka oltással védekezik a negyedik hullám ellen.

A válaszolók között vannak olyanok is, egészen pontosan 17 százalék, akik a társas érintkezést csökkentették le, ezzel is csökkentve a megfertőződés lehetőségét. Nyolc százalék pedig úgy érzi magát a leginkább biztonságban, ha közterületen ismét maszkot hord.

Borítókép: Juhász Tünde tüdőgyógyász szakorvos beolt egy nőt a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán, 2021. szeptember 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!