mínusz 56 fok

2018.01.23. 10:35

Olyan hideg van Oroszországban, hogy 1500 iskolában szünetel a tanítás

Csaknem 400 ezer iskolás tért át a távoktatásra.

A „szociális védelemben nem részesülő” lakosság számára az ország 21 távol-keleti, szibériai és uráli régiójában – ahol a napi középhőmérséklet mínusz 56 fokra süllyedt – 166 menedéket alakítottak ki, több mint hétezer fős befogadóképességgel. Emellett 64 mobil és 1363 kitelepült melegedő és étkező működik- közölte Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma.

A legnehezebben járható és a legveszélyesebb autóútszakaszokon 133 operatív csoport teljesít szolgálatot. Az elmúlt nap leforgása alatt több mint 290 helyközi buszjáratot töröltek az Altaji területen, Novoszibirszk, Omszk és Tomszk megyében, valamint a Hanti-Manysi Autonóm Körzetben. A vonatok ugyanakkor menetrendszerűen közlekednek, a vasútvonalak folyamatos ellenőrzése mellett.

A vészhelyzetek elhárítására 124 ezer ember és 40 ezer munkagép készült fel. Közülük 12 ezer ember a rendkívüli helyzetek minisztériumának állományához tartozik.

Borítókép:  Vitaliy Belousov/Sputnik/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!