Járvány

2020.03.27. 15:54

Óriási légi rajzzal tisztelgett a pilóta az egészségügyi dolgozók előtt

Óriási keresztet és egy like-szimbólumot „rajzolt” Magyarország fölé egy pilóta, aki a koronavírus-járvány idején helyt álló orvosok és ápolok előtt akart így tisztelegni.

Forrás: Shutterstock

A Magnus Fusion 212-es típusú géppel Vári Gyula és Faragó István repült. A repülőt Faragó vezette, Vári volt a navigátor. A nem éppen szokványos útvonalú repülésre a baon.hu megyei hírportál egyik olvasója, Letanóczki Nóra spotter hívta fel a figyelmet, aki a Flightradaron fedezte fel az ábrát.

„Úgy gondoljuk, hogy ezzel tudjuk legjobban kifejezni a köszönetünket az egészségügyi dolgozóknak, akik rengeteget dolgoznak” – mondta Vári Gyula a hírportál munkatársának.

A Magnus Fusion MG-11 Pécs-Pogányról szállt fel, majd Baranya, Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megye légterének érintésével „rajzolta” meg előbb a keresztet, később pedig a feltartott hüvelykujjas like-szimbólumot.

Néhány napja Pécs légterében hasonló, a vírus elleni küzdelemre buzdító mutatványra került sor, akkor egy amerikai oktatópilóta azt „írta” a baranyai megyeszékhely fölé: „Hungary will prevail”, avagy: „Magyarország felülkerekedik”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!