Súlyos allergia

2020.07.07. 14:53

Óriáspanda-ikrek pusztultak el több szervük leállása miatt Kínában

Egy óriáspanda-ikerpár pusztult el súlyos allergia miatti szervleállásban a Szecsuán provinciabeli Csengtui Óriáspanda-kutatóközpont keddi közleménye szerint.

Forrás: Shutterstock

Liu Liu és Sun Sun, a két kis pandabocs április 26-án lett beteg, hasmenésük volt és nem akartak enni.

Azonnal elkülönítették őket és többféle kezelést többek közt gyulladáscsökkentőt és mesterségesen bevitt tápanyagokat is kaptak.

Ennek ellenére a két kis állatnál súlyos allergiás reakciók jelentkeztek a kezelés alatt, szemgolyójuk kiguvadt, feldagadt a torkuk, a nyelvük és a végbelük, légzésük akadozott.

Egy sor sürgősségi allergiakezelés következtében átmenetileg jobban lettek, de a későbbi terápia alatt romlott az állapotuk.

Liu Liu május 11-én, Sun Sun május 20-án múlt ki, mindkettejüknek több szerve is leállt.

Az óriáspandák allergiás reakciói klinikai kezelések idején fordulhatnak elő, de ilyen súlyos és visszatérő rohamok nagyon ritkák írta a kutatóközpont.

A bázis állatorvosai szövetmintákat vettek az állatoktól és több kutatóintézettel együttműködve igyekeznek kideríteni, mi okozta az allergiát és hogyan lehetne kezelni.

A pandaikrek tavaly október 11-én jöttek világra.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!