további letartóztatások várhatóak

2020.10.21. 10:42

Őrizetbe vettek hét embert mókusok csempészése miatt

Hét embert vettek őrizetbe Floridában repülőmókusok illegális nemzetközi kereskedelme miatt – közölte a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC), amely szerint a vadorzók által befogott több ezer védett vadállat értéke meghaladja az egymillió dollárt (306 millió forint).

Forrás: Shutterstock

A hét személyt egy tavaly januári bejelentés nyomán indított vizsgálat során sikerült elkapni, és az ügyben további letartóztatások várhatóak.

A nyomozás során kiderült, hogy kevesebb mint három év alatt csaknem 3600 repülő mókust fogtak be a Florida középső részén kihelyezett mintegy tízezer csapdával. A befogott rágcsálók nemzetközi értéke több mint egymillió dollár.

A floridai kereskedő, aki megvásárolta a mókusokat az orvvadászoktól és azt állította, hogy az állatok fogságban születtek, több mint 200 ezer dollárt keresett a rágcsálókkal.

A Floridában védett állatnak számító, ám világszerte házi kedvencként értékesített repülő mókusok dél-koreai vevőkhöz kerültek.

Az őrizetbe vett hét embert egyebek között zsarolással, pénzmosással és csalással vádolják.

A vadorzók továbbá védett teknősök és aligátorok kereskedelméből is profitáltak, hamis dokumentumokat használva az állatok származásának elfedésére.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!