már mindenki menne

2020.09.18. 12:22

Percek alatt elfogyott minden jegy az úticél nélküli ausztrál légijáratra

Tíz perc alatt elfogyott minden jegy a Quantas légitársaság különleges járatára, amely 7 óra alatt repül körbe Ausztrália ikonikus látványosságai felett.

Forrás: Shutterstock

„Valószínűleg ez a Quantas történetének leggyorsabban betelt járata” – mondta a légitársaság szóvivője pénteken.

A Great Southern Land nevet viselő panorámajárat Sydneyből indul útnak október 10-én, az utazáshoz „nincs szükség se útlevélre, se karanténra”.

A Boeing 787-as Dreamliner alacsonyan repül el például az Urulu, a Nagy-korallzátony és a sydneyi kikötő felett, mielőtt landol ugyanott, ahonnan felszállt.

A turistaosztályra szóló jegyek ára 780 ausztrál dollár (173 ezer forint) körül mozog, a business class ára 3787 ausztrál dollárnál (841 ezer forintnál) kezdődik.

„Tudtuk, hogy népszerű lesz a járat, de nem számítottunk rá, hogy 10 perc alatt minden elkel. Az embereknek nyilvánvalóan hiányzik a repülés élménye. Ha van rá igény, biztosan indítunk több ilyen panorámajáratot, amíg arra várunk, hogy megnyíljanak a határok” – közölte a Quantas.

A légitársaságra hatalmas csapást mért a koronavírus-járvány. Az elmúlt 12 hónap bevétele 20,6 százalékkal esett vissza, ami 4 milliárd ausztrál dollárnak felel meg.

A Quantas Group vezetője, Alan Joyce elmondta, az év második fele a legkeményebb körülmények között zajlik, amelyeket a légitársaság 100 éves történelme során valaha megtapasztalt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!