mint egy horrorfilm

2017.12.11. 16:24

Rémálom: 200 ezer denevér ejtette túszul egy kisváros lakóit (videó)

Az emberek már az utcára is alig mernek kimenni.

Több mint 200 ezer nagy testű, a denevérek rendjébe tartozó repülőkutya lepte el a Charters Tower nevű kisvárost múlt héten Ausztráliában.

„Ez egy abszolút katasztrófa. Egy rémálom, ami itt van. Mindig is voltak problémáink a denevérekkel, de soha nem voltak ennyien”

- mondta a város polgármestere.

A helyi tanács már lezárt két közparkot, egy uszodát és több közterületet. A városlakók a hétvégén az utcára vonultak, követelve a városi tanácstól, hogy tegyen valamit a „pusztító terror ellen”.

Az egykor aranybányászattal foglalkozó város nagy kolónia repülőkutyának ad otthont a régióban lévő őshonos eukaliptuszok túlszaporodása miatt, a lakosok szerint azonban mostanra „túszul ejtették őket” az állatok.

A denevérek eddig csak apró kellemetlenséget jelentettek,

„a probléma azonban annyira eszkalálódott, hogy már senki sem mer kilépni a házából. A bűz szörnyű, a visító hang pedig, különösen esténként, elviselhetetlen, főleg most, párzási időszakban”

- fogalmazott Snow Hearne, aki hét éve él a városban.

A környezetvédelmi és örökségvédelmi minisztérium szerint a denevérek többsége a kis vörös repülőkutyák (Pteropus scapulatus) fajába tartozik. A denevérek súlyos betegségeket is terjeszthetnek, de a minisztérium szerint az állatok megölése nem megoldás: egyrészt a lőfegyverek használata a városban nagyon veszélyes, másrészt a megölt állatok helyét hamar átvennék máshonnan érkező denevérek.

Borítókép: Wikimedia 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!