marokkó-elefántcsonpart

2017.11.12. 12:46

A rendőröket sem kímélték a megvadult szurkolók (videó)

A futballszurkolók ünneplése a meccs után randalírozásba csapott át, két járművet felgyújtottak, kirakatokat törtek be, és több boltot kifosztottak. 

BELGIUM, Brussels: Riot police are on the scene as celebrations in Brussels, Belgium to mark Morocco's return to soccer's World Cup finals for the first time in two decades turned violent on November 11, 2017. Crowds clashed with police, setting cars on fire and injuring 22 police officers. - Olivier Gouallec

Legalább huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában – jelentette a belga sajtó vasárnap.

A Le Soir című belga lap arról számolt be, hogy zavargások törtek ki Brüsszel központjában szombat este, miután Marokkó labdarúgó-válogatottja legyőzte Elefántcsontpartot, és így biztosította helyét a jövő évi világbajnokságon.

A futballszurkolók ünneplése a meccs után randalírozásba csapott át, két járművet felgyújtottak, kirakatokat törtek be, és több boltot kifosztottak.

A hatóságok vízágyút vetettek be a mintegy háromszáz fős tömeg feloszlatására, amelynek tagjai kövekkel dobálták a kivezényelt rohamrendőröket.

Két órával a mérkőzés lefújása után helyreállt a rend a belga fővárosban, az utcákon azonban egész éjszaka fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható.

A La Libre Belgique című újság szerint, amely több felvételt is közzétett az esetről, egyelőre senkit nem vettek őrizetbe a történtekkel kapcsolatban, a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálja az elkövetők azonosítása céljából.

„Elfogadhatatlan agresszió Brüsszel központjában. Az együttélés megköveteli a tiszteletet, a biztonságunk felett éjjel-nappal őrködő rendőrök iránt is”

- közölte Jan Jambon belügyminiszter vasárnap délelőtt a Twitteren.

Borítókép: AFP / CITIZENSIDE / Olivier Gouallec

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!