Kíméletlen ragadozó

2019.12.29. 15:32

Sakál ölt meg egy vizslát Dorozsmán

Ezután szembefordult a vadászokkal is.

Forrás: Pixabay

Sakál végzett egy vizslával Dorozsmán. A szomorú esetet a Nimród Vadászújság osztotta meg közösségi oldalán

írja a bama.hu.

A bejegyzésben azt írták: a Dorozsmai Vadásztársaság a Hosszúháti területrészén tartotta december 28-án szilveszteri vadászatukat. A Hosszúhát nádasokkal, cserjés, ruderális bozótos részekkel tarkított. A harmadik hajtásban, amely az előző elállóktól alig volt 150 méterre, ifjabb Petrov András kutyája, Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla szuka egy árokból lépett fel.

A félméteres fűben azonban egy sakál lapult, aki a lendületben, ugrás közben torkon ragadta

a mindenki által nagyra becsült, kiváló munkaképességű kutyát.

Lövésre egyszerűen nem volt lehetőség – mondta Ifj. Petrov András. A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak. Ám az igen sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott. A sakál, mint a villanás tűnt el a bozótosban.

A családot és a vadásztársaságot is nagy veszteség érte, hiszen a hét éves kutya munkája pótolhatatlan. A gyerekekkel együtt nőtt fel, családtagnak számított, kedves, barátságos vadásztárs volt.

A dorozsmai eset jól példázza, hogy a sakál kíméletlen ragadozó.

A róka csak az irháját mentette volna, azonban a sakált az ember közelsége, a korábbi leállás lövései sem riasztották el. Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint eddig hittünk, hiszen a menekülés lehetősége mellett is az ölést választotta. A szelíd, barátságos kutya nem volt számára ellenfél – olvasható a Nimród Vadászújság közösségi oldalán.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!