a rettegett

2019.02.28. 10:26

Százezreket fizettek az egyik leghíresebb gengszter leveleiért

Átszámítva darabonként több százezer forintért adták el egy árverésen az egyik leghírhedtebb bostoni gengszter, a rettegett maffiavezérként és FBI-besúgóként kettős életet élő James (Whitey) Bulger néhány börtönben írt levelét.

A tavaly októberben

a börtönben társai által agyonvert gengszternek hat, rács mögött írt levelét árverezték el Bostonban 845 dollár (235 ezer forint) és 1430 dollár (397 ezer forint) közötti áron.

A levelekben, amelyeket egy másik férfinak írt,

Bulger sóvárogva gondol vissza azokra az időkre, amelyeket hajdan a hírhedt Alcatraz-börtönben töltött,

panaszkodik egykori lakókörnyezetének lepusztulására és elmondja, hogyan lökdösték más elítéltek a kerekesszékét új börtönében, amikor elhaladt mellettük.

A 11 gyilkosságban való részvételért életfogytiglanra ítélt bűnözőt 89 évesen, október 30-án ölték meg egy zűrös nyugat-virginiai szövetségi börtönben, ahova egy nappal korábban szállították át egy floridai fegyintézetből.

A gengsztervezér története ihlette Martin Scorsese A tégla című 2006-os bűnügyi thrillerét, Jack Nicholsonnal a főszerepben.

Borítókép: Bulger az Alcatrazba zárásakor 1959-ben

Forrás: Wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!