féktelen vérontás

2018.07.17. 16:00

Újabb állat bánta az elszabadult jaguár ámokfutását

Egy róka a kilencedik áldozata a karámjából kiszabadult jaguárnak, amelyik a hétvégén megölt egy emut, öt alpakát és két rókát – jelentette be a New Orleans-i állatkert hétfőn.

White tiger can be seen at Delhi Zoo, in Delhi, India, on July 16, 2018. The National Zoological Park is a 176-acre zoo near the Old Fort in Delhi, India. A 16th-century citadel, a sprawling green island and a motley collection of animals and birds, all in the middle of a burgeoning urban Delhi. (Photo by Nasir Kachroo/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Nasir Kachroo

Az Audubon állatkert bejáratához fotókat, plüssállatokat és cukorkákat helyeztek el a megölt állatokat gyászoló látogatók a szombati baleset után.

Hétfőn újabb áldozatról értesülhettek: a támadásban megsérült Rusty nevű róka is elpusztult.

A Valerio nevű hároméves hím jaguár szombaton, az állatkert nyitása előtt szabadult ki a karámból. Egy órán belül befogták, de addigra komoly pusztítást végzett az állatkert lakói között.

Ember nem sérült meg.

Az állatkert dolgozóinak szakemberek segítenek a gyász feldolgozásában,

a látogatókat pedig arra bátorítják, hogy helyezzék el üzeneteiket, emlékeket a bejáratnál.

A hatóságok vizsgálják, hogy szökhetett ki Valerio a karámjából.

Az állatkert hétfő délutáni közleménye szerint a jaguárok házának acélsodrony-tetején keletkezett rés elég nagy lehetett, hogy a vad kiférjen rajta.

„A vizsgálat tart, egyelőre itt tartunk” – állt a közleményben.

Az állatkert szombaton már nem nyitott ki. Vasárnap nagy tömeg várta a nyitást, az a terület azonban, ahol a jaguárokat lehet megtekinteni, határozatlan időre zárva marad.

A hétfői látogatók többsége már alig aggódott a biztonsága miatt.

A közlemény arra is kitért, hogy a szakemberek megvizsgálták a többi nagy testű húsevő lakóhelyét és nem találtak semmit, ami „aggodalomra adna okot”.

„Jaguárjaink a színfalak mögött, biztonságos éjszakai szálláson laknak, amíg a vizsgálat le nem zárul és el nem végezzük a javításokat. Nem tudjuk, mikor nyithatjuk ki újra a jaguárházat” – írták.

Borítókép: AFP / NurPhoto / Nasir Kachroo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!