megrázó tragédia

2018.04.02. 15:03

Újszülöttet rabolt egy majom Indiában

A 15 napos gyerek holttestét később egy kútban találták meg.

A macaque monkey lifts a cloth drying outside a temple in New Delhi on November 16, 2017. / AFP PHOTO / SAJJAD HUSSAIN

A hatóságok szerint a majom a kisbabát egy lakóházból, alvói szülei mellől ragadta el egy majom szombaton. Az édesanya felébredt a zajra, de az állatot már nem tudta utolérni. Értesítette a hatóságokat, amelyek több tucat erdész és rendőr, valamint 2000 helyi lakos részvételével nagyszabású keresést indítottak. A kicsit másnap holtan találták meg egy kútban, talán kiesett a majom karmai közül, vagy az állat oda ejtette.

A dpa szerint a helyi hatóságok nem kétlik, hogy a szülők igazat mondtak, amikor azt állították, hogy a gyermeket egy majom rabolta el. A csecsemőt mindenesetre orvosszakértő vizsgálja meg, hogy megállapítsa a halál okát.

A kelet-indiai Odisa államban lévő, erdők övezte Talabaszta faluban

sok a majom, gyakoriak az incidensek, a falusiak elmondása szerint az állatok kitépik kezükből az ennivalót, sőt még a hűtőszekrényeket is megdézsmálják.

A gyermekrablás után sok falusi tüntetett az erdészet helyi irodája előtt a „tarthatatlan” helyzet ellen.

Szakértők szerint a majmok – főleg makákók – azért lepik el a településeket Indiában, mert egyre szűkül természetes élőhelyük, az erdő, és kénytelenek városokban élelem után nézni.

Borítókép: AFP PHOTO / SAJJAD HUSSAIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!